Virvatulia by Laura sai alkunsa palosta tuoda kansallispukuharrastusta esille jokapäiväisessä elämässä

Moikka mä olen Laura ja oon Virvatulien perustaja!

 

Mä olen folkloristiikan opiskelija ja löysin alun perin rakkauteni kansallispukuihin kansantanssin kautta. Vaikka en enää tänä päivänä harrasta aktiivisesti, ei laji lähde sydämestä koskaan ja silloin tällöin tulee yhä käytyä tanssimassa. 

 

Ensimmäisen ja tällä hetkellä ainoa kansallispukuni on Rovaniemen kansallispuku, mutta himoitsen niitä lisää ja aina, kun olen päässyt tuohon kauniiseen pukuun pukeutumaan, tulee sitä pois ottaessa haikea olo. Kansallispuvuista on tullut tosi tärkeä osa mun suomalaista identiteettiä se sisältää niin paljon merkityksiä ja historiallista kerrostuneisuutta, ja sen perinteellisyyden kautta ne tuo linkittää menneisyyden nykypäivään niin kauniilla tavalla.

 

Virvatulia by Laura sai alkunsa palosta tuoda kansallispukuharrastusta esille jokapäiväisessä elämässä. Tilaisuuksia pukeutua omaa identiteettiä korostavaan kansallispukuun on vähän, mutta asusteen voit yhdistää osaksi arkipukeutumista helposti milloin vain. Aloin valmistamaan kansallispukuraitojen innoittamia asusteita muillekin tämä upean maailman jäsenille! Koska kansallispuku on kallis investointi, olen halunnut tuotteideni avulla tarjota kaikille mahdollisuuden tuoda palan suomalaista kulttuuria jokaisen arkipäivään. 

 

Käsitöideni avulla pyrin tienaamaan samalla taskurahaa opintojeni ajalle. Suurin tulevaisuuden haaveeni on tehdä töitä suomalaisen perinteen parissa ja kansallispuvut sekä niistä tuttujen raitojen innoittamat asusteet ovat jo askel kohti unelmieni tulevaisuutta!

 

 

 

Käsintehdyt scrunchiet kansallispuvuista tutuilla raidoilla Käsintehdyt wristlet avaimenperät kansallispuvuista tutuilla raidoilla Käsintehdyt scrunchiet ja avaimenperät kansallispuvuista tutuilla raidoilla

 

Tervetuloa seuraamaan minua somessa:

Instagram: virvatuliabylaura
Tiktok: virvatuliabylaura

 

Mulle saa tulla myös laittamaan toiveita tulevista kansallispukukuoseista :)

 

Tutustu Virvatulia by Laura -valikoimaan LOV!Tilla

 

 

1 kommentti

  • Tuija Niemikallio-Heinonen,

    Hei!

    Vieläkö valmistat kansallispukukuosisia avainnauhoja ja ponnareita?

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua