Peruskoulun inhokkiaineesta arjen pelastajaksi - Siroa syntyi puhtaasta arjen tarpeesta

Olen Heli Haapalainen, Tyrnävällä asuva Kainuun korpien kasvatti.

Olen siinä mielessä erikoinen käsityöalan yrittäjä, että käsitöistä en ole liiemmin koskaan perustanut. Käsityöt taisi olla yksi inhokkiaineistani peruskoulussa.

Vuosi 2020 oli monella tapaa raskas. Vuoden loppupuolella minulle iski kova tarve näperrellä jotain, ehkä korvien väli halusi hieman lepoa vuoden aikana koetuista ja mielessä pyörivistä asioista. Koska rakastan koruja, halusin kokeilla, minkälaisia saisi värkättyä itse. Anoppi lahjoitti joutilaana olleet korutarvikkeensa käyttööni ja siitä se sitten lähti.

Puolisoni sai jostain jämäpaloja koivupahkaa ja mietittiin, että miltähän näyttäisi pahkasta tehdyt korut. Ensimmäisenä valmistui pisaran muotoiset pahkakorvikset ja yhdessä tuumin todettiin, että näistähän tuli kauniit. Seuraavaksi koitettiin visakoivua ja jälleen oltiin sitä mieltä, että toimii. Kaverit ja tutut bongasivat puisia koruja korvistani ja kysyivät, että voitaisiinko tehdä heillekin. No tottakai! Siitä alkoi muodostua ajatus omasta toiminimestä, joka päätyi muotoon Siroa.

Sinällään tämä aika on ollut hieman haasteellinen yrityksen eteenpäin viemiseen, kun koronarajoituksista johtuen esimerkiksi erilaiset myyntitapahtumat ovat olleet tauolla. Onneksi kevät tulee kovaa vauhtia ja toivottavasti sitä myöten myös koronatilanne helpottuu ja rajoitukset höllentyvät!

Koruillamme haluaisin tuoda ihmisille sitä samaa iloa ja itseluottamusta, jota olen itse kauniista koruista ja asusteista saanut. Harmaampikin päivä valostuu hieman, kun saa pukea ylleen jotain kaunista.

 

Ihanaa päivää juuri sinulle!

 

Siroakoru valmistaa kauniita korvakoruja käsin puusta ja pahkasta.Siroakoru valmistaa kauniita korvakoruja käsin puusta ja pahkasta.Siroakoru valmistaa kauniita korvakoruja käsin puusta ja pahkasta.

 

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua