Piece of Jeansin Moona loi aivan uudenlaisen ekologisen farkkubrändin

 Hei! 

Olen Moona, nuori alle kolmekymppinen yrittäjänainen Tampereelta. En koskaan niin sanotusti tähdännyt yrittäjäksi tai suoranaisesti tavoitellut sitä. Kuitenkin, kun oma idea löytyi, oli sen ainoa järkevä toteuttamismahdollisuus lähteä yrittäjäksi. Enkä ole päivääkään katunut. Päinvastoin miettinyt, miksi tämä tuli niin yllättäen, ja miksi minä silloin joskus pelkäsin yrittämistä niin kovasti. 

Suosittelenkin myös sinua todella pitämään unelmistasi ja mielipiteistäsi kiinni ja toteuttamaan ja tavoittelemaan asioita, jotka juuri sinusta tuntuu oikeilta.

Kun kaksi vuotta sitten aloitin, en tiennyt liiketoiminnasta juuri mitään. Kaiken aloitin alusta ja opettelin. Olen aina ollut todella oppimishaluinen ja opin joka päivä lisää. Itse tekeminen on aina itse tekemistä, ihan erilaista kun ostaa asioita valmiina.
Myös brändin syntyyn liittyy itse tekemisen tarve. Kun kukaan ei vanhoja farkkuja tuolloin hyödyntänyt, niin lainausmerkeissä "helpoin" tie oli lähteä yrittäjäksi ja viemään asiaa eteenpäin.

Omana tavoitteenani on ollut, että tuotteiden käytännöllisyyden lisäksi tuotteista huokuisi minun kädenjälki ja intohimo yritystäni sekä tuotesuunnittelua kohtaan.

 

Uutta designia halpamuodista 

Farkkuni hajoavat reisistä joka toinen kuukausi.. mitä tehdä. Tuttua?

Tarina alkoi farkuista: "Reusea a piece of jeans to make it new jeans".  

Ensimmäisten farkkujeni valmistumisesta onkin aikaa, toki niiden ompeleminenkin kesti yhteensä valehtelematta varmaan kaksi vuotta. Farkut taisi valmistua vuoden 2016 joulukuussa. Mun ensimmäiset itselleni tehdyt farkut on edelleen tallessa, farkkujen valmistus on täysin ulkoistettu, farkkulahjoituksia tulee niin yksityisiltä ihmisiltä kuin isoilta yrityksiltäkin ja tuotevalikoima on kasvanut verkkokaupassa tasaiseen tahtiin." Kankaan antamat mahdollisuudet konkretisoituivat itsellenikin vasta myöhemmin, tästä voi tehdä vaikka mitä. Valikoima kasvaa ja kehittyy edelleen. On farkut, farkkukassi, meikkipussi, kuulokepussi, patalaput, korvakoruja ja vaikka mitä!

Piece of Jeans valmistaa ekologista farkkumuotia. Lovitkaupasta Piece of Jeansin ihanat ekologiset korvakorut itselle ja lahjaksi!

 

Yksi isoimmista saavutuksista yrittäjäurallani on ehdottomasti se, kun uskalsin osallistua Unikorni-yrittäjyyskilpailuun syksyllä 2019. Karsinnan kautta finaaliin, finaalissa huikeat tuomariston kommentit ja finaalin voitto antoivat hurjasti lisää uskoa, että tällä liikeidealla voidaan lähteä valloittamaan maailmaa!

 

Tiesitkö tämän tekstiilijätteestä? 

Suomessa tekstiilijäte lajitellaan tällä hetkellä sekajätteeksi. Ehjät ja siistit vaatteet kelpaavat vielä kierrätyskeskuksiin myyntiin mutta, mitä sekajäteroskiksessa makaaville rikkinäisille vaatteille, esimerkiksi farkuille, tapahtuu? -Ne poltetaan.

Monen mielestä jätteiden aiheuttamat ongelmat saadaan niin sanotusti poistettua, kun roskapussit, hajonneet kengät tai repaleiset farkut saa vietyä asunnosta jätekatokseen. Mutta ajattelitko, että nyt "kotisi siisteys tuli siirrettyä maapallon ongelmaksi?" Huh. Siitä se ongelma vasta valitettavasti alkaa. Maapallo ei ole aktiivinen toimija, joka voisi vaikuttaa jätteiden määrään, laatuun tai jalostukseen. Sinä olet aktiivinen toimija. Jätteenpoltto vapauttaa ympäristölle haitallisia päästöjä ilmakehään voimistaen kasvihuoneilmiötä.

 

KESTÄVÄT JA VASTUULLISET VAATTEET

"Sustain ability" - Kyky kestää 

Maailma ei muutu yksin, se vaatii yksittäisten ihmisten pieniä ja vastuullisia valintoja. Ekologiset valinnat vaateostoksilla edesauttavat maailmaa mutta palvelevat myös kuluttajaa. Harkitut vaate- ja koruostokset säästävät sekä rahaa, että aikaa tyylistä tinkimättä. Farkkujen valmistus alusta alkaen on erittäin ympäristöä kuormittavaa. Hyötykäytettävää materiaalia on maailma pullollaan, joten käytetään se hyödyksi.

 

Haluaisitko sinä lahjoittaa farkkua ja antaa käyttämättömille tai rikkinäisille kierrätyskeskuksiin kelpaamattomille vaatteillesi uuden elämän?

Lahjoita farkkusi Piece Of Jeansille

 

Piece of Jeans valmistaa ekologista farkkumuotia. Lovitkaupasta Piece of Jeansin ihanat ekologiset korvakorut itselle ja lahjaksi!Piece of Jeans valmistaa ekologista farkkumuotia. Lovitkaupasta Piece of Jeansin ihanat ekologiset korvakorut itselle ja lahjaksi! Piece of Jeans valmistaa ekologista farkkumuotia. Lovitkaupasta Piece of Jeansin ihanat ekologiset korvakorut itselle ja lahjaksi!

 Tutustu Piece Of Jeansin koruvalikoimaan LOV!Tilla

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua