OmpelimoMirage on käsityöalan moniosaajan monien mutkien kautta toteutunut unelma

Hitsarin hommia ja kilpatanssipukuja

 
OmpelimoMirage on yhden äidin yritys. Tällä hetkellä vielä ainakin sivutoiminen sellainen. Yrityksen takana häärin minä, Reetta Pitkänen. Käsityöammattiin olen käynyt moniakin kouluja, vaikka kaikki onkin lähtenyt jo lapsena liikkeelle siitä, että ompelin käsin barbeille lisää mekkoja ja asuja. Olen kouluttautunut pukuompelijaksi Jyväskylässä kaksoistutkinnolla. Töihin kuitenkin ajauduin jo teininä hitsariksi isäni perustamaan yritykseen. Kun olin valmistunut pukuompelijaksi oli minulla mieheni kanssa jo ensimmäinen lapsemme, joten yrittäjäksi lähteminen pikkulapsi arjessa, johon oli kohta tulossa toinen lisäys, ei tuntunut taloudellisesti kovin järkevältä. Hitsarin työ kuitenkin kutsui taas ja siitäkin hommasta olen aina pitänyt, tehdäänhän siinäkin paljon juuri käsillä. Ajan saatossa kouluttauduin ensin levyseppähitsaajaksi ja myöhemmin hitsauskoordinaattoriksi työn ohella. Kaiken ohella kuitenkin jatkoin ompelua kilpatanssin maailmassa. Tässä juuri laskin, että olen tänä vuonna ommellut 14 vuotta kilpatanssipukuja niin miehille kuin naisillekin. Suurin sysäys juuri kilpatanssi puolelle tuli omasta harrastuksesta, sekä myöhemmin siitä, vaikka omat tanssit hiipuivat hiljalleen lapsien myötä, niin mieheni jatkoi aina ammattilaiseksi asti. Tekemiäni pukuja onkin näkynyt sekä Suomen tanssilattioilla että ulkomailla kun mieheni tanssiparinsa kanssa on edustanut Suomea arvokisoissa.
 

Kangasmaskikauppaa Amerikkaan 

Ajatus toiminimestä alkoi, kun olin osittain vielä sairaslomalla hitsarin hommista, sillä olin murtanut selästäni 2 nikamaa ja hajottanut välilevyjä pulkkamäessä 2019 laskiaisena. Loppuvuonna 2019 pystyin kotona ompelemaan ja tekemään askareita, kunhan tauottelin tarpeeksi. Metallitöihin olin pystynyt palaamaan vasta osittain, työ oli vaan liian ruumiillista ja lääkärissäkin oli todettu, että pysyvät vammat jäävät. Tästä syystä sitten ompelutöitä tein vähän enemmän kuin aiemmin ja siitä syntyi ajatus toiminimeen. Sitten korona keväänä, kun juuri ne ompeluhommat loppuivat mitä olin pääasiassa tehnyt mies ehdotti, että jos vaikka kangasmaskeja tekisin. Jostainhan oli rahaa saatava, kun metallityö ei oikein vieläkään täysipäiväisesti onnistunut niin keksin laittaa Etsyyn maskeja myyntiin. Ensin oli vähän hiljaista, mutta aina välillä tuli myyntipiikkejä. Myin pääasiassa Amerikkaan ja sinne maskeja onkin tähän mennessä mennyt noin 2500 kpl, se on aika paljon maskeja yhdelle ihmiselle ommeltavaksi ja suurin osa meni neljän kuukauden sisällä. Suomessa kuitenkin kangasmaskikeskustelu ei hirveän positiivista missään vaiheessa ollut ja menekki alkoi pienemään. Sitten kypsyi ajatus, että olisi kiva tehdä jotain muutakin ja lopputuloksena ensin Etsyyn ilmestyi muitakin tuotteita ja sitten kun laitoin oman verkkokaupan pystyyn niin sinne sitten tuli vielä enemmän eri tuotteita. Olenkin painottanut nyt enemmän kotimaahan, kun tuo postittaminen Yhdysvaltoihin on ensinnäkin hintavaa ja toisekseen koronan takia hyvin hidasta. Kaikki on nyt kulminoitunut tähän mennessä siihen, että olen vihdoin saanut toteuttaa unelmaani lasten vaatteiden tekemisestä, ja nyt myös siihen, että jotain tuotteita on muuallakin myynnissä.
 

Suomalainen vastine Etsylle

 
LOV!T kauppa onkin ensimmäinen kauppa omani lisäksi missä on tuotteitani myynnissä. Sivusto oli juuri sitä mitä olin etsinyt, Suomalainen vastine Etsylle jossa arvostetaan käsin tekemistä ja pieniäkin yrityksiä. Toimintatapa on erilainen, mutta mielestäni toimiva ja oli hienoa päästä mukaan käsityöosaajien joukkoon tuotteineni.
 

Kun luomistyö valtaa osan sydämestä ja olohuoneesta

 
Hyvin nöyränä on katsottava taaksepäin. Kaikkien vaikeuksien ja ilojen ja surujen kautta ollaan juuri tässä, juuri tallaisena. Valtava kiitos kuuluu miehelleni siitä maski-ideasta, koska se avasi silmäni sille, että joku voisi ihan oikeasti ostaa asioita mitä minä käsilläni väsään. Mindblowing hetki minulle.
 
Edelleen jatkan tilausasujen tekoa eri urheilulajeihin uinnista tanssiin ja voimistelusta cheerleadingiin. Mutta tämä ihan oman luominen on vallannut myös osan sydämestä ja kerta kaikkiaan puolet olohuoneesta ja kaikista kaapeista, joten tätä jatkuu ainakin vielä niin pitkään, että kangasvarastot tyhjenevät. Vaikka mies kyllä välillä vihjailee, ettei se mihinkään vähene, kun tilaan aina uusia kankaita, mutta ei nyt takerruta lillukan varsiin…
 
Tämä luominen ja käsillä tekeminen on juuri minun juttuni, ja täytyy sanoa, että edelleen aina kun tulee tilaus verkkokauppaan niin teen pienen tuuletuksen ja iloitsen ja ihmettelen, kuinka taas joku oli sitä mieltä, että tuo oli niin ihana asia, että haluan sen itselleni.
 
Toivottavasti saan jatkaa pitkään pienen yritykseni parissa ja toivottavasti opit jotain uutta minusta ja yrityksestäni.
 
LOV!T kaupasta löydät tuotteitani ja tilaat helposti monelta eri pienyrittäjältä kerralla ja sitten omasta verkkokaupastani www.ompelimomirage.fi löydät lisää tuotteitani.
Ompleimo Miragen aivan ihana vauvojen body Mainelakeuden kankaasta. Tilaa käsin ommellut kotimaiset lasten ja vauvojen vaatteet LOV!Tilta.Ompleimo Miragen aivan ihanat ribbipipot tupsulla vauvalle ja vanhemmalle. Tilaa käsin ommellut kotimaiset lasten ja vauvojen vaatteet LOV!Tilta.

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua