Neuleohjeita puikoille ja neulekoneelle valmistava Helmineule on saanut nimensä latinan kielestä

Helmineule syntyi 12 vuotta sitten, kun päädyin kokeilemaan neuleiden valmistusta toiminimellä. Keväällä 2010 opiskelin Turun yliopistossa pääaineenani arkeologia ja työskentelin osa-aikaisesti Turun postikeskuksessa. Työt siellä loppuivat (tuotannollisista ja taloudellista syistä), joten olin jäämässä opintotuen varaan. Samaan aikaan huomasin, että 4H järjestää yrityskursseja ja auttaa 13–28-vuotiaita yrityksen perustamisessa ja pyörittämisessä. Kävin 4H-Yritys-kurssin kesäkuussa 2010, minkä jälkeen perustin Helmineuleen. Olin valmistunut vaatetusalan artesaaniksi ja ostanut oman neulekoneen vuotta aiemmin. Käsitöitä olin harrastanut noin 6-vuotiaasta lähtien.

Halusin heti alusta lähtien toimia y-tunnuksella ja ilmoittautua arvonlisäverorekisteriin, vaikkei kumpikaan ollut välttämätöntä 4H-Yritykselle. Yrityksen nimen rekisteröiminen Kaupparekisteriin oli minulle vielä tärkeämpää, ja onneksi juuri nimi Helmineule oli vapaana. Yksi nimistäni on Margareeta, joka tulee latinan sanasta margarita, joka tarkoittaa helmeä.

Tällä hetkellä olen päätöissä asiakirjahallinnon ja tiedonhallinnan tehtävissä sekä sivutoiminen neuleyrittäjä. Helmineuleen työhuone sijaitsee kotimme yhteydessä Limingassa. Valmistan neuleita sekä käsiteollisuuden neulekoneella että puikoilla. Laadin myös neuleohjeita, jotka sopivat sekä puikoilla että koneella neulottaviksi. Ohjeiden kirjoneulekuviot tuovat perinteitä ja muinaista muotia nykyneuleisiin. Ehdoton lempimateriaalini on aito suomenlampaan villa, joka sekin oli tunnettu vaatteiden materiaalina jo esihistoriallisella ajalla. Ostan nämä langat suoraan Suomesta, joten villa ei käy pesussa ulkomailla ja langassa on jäljellä villan rasva, todella hyvä lämmönpitävyys ja miellyttävän sileä ja pehmeä tuntu.

Koska olen kokopäiväisesti palkkatöissä, haluan keskittää Helmineuleeseen käyttämäni ajan mahdollisimman paljon tuotteiden valmistamiseen. LOV!Tin toimiessa jälleenmyyjänä netissä minulta jää monet aikaa vievät työvaiheet kuten tuotteiden kuvaaminen, verkkokauppaan näpyttely ja osa markkinoinnista pois. LOV!Tin palvelu on ollut koko ajan ystävällistä ja ripeää, ja olemme toimineet Emilian kanssa yhteistyössä. Olen siis voinut tehdä ehdotuksia ja niitä on kuunneltu.

Voin sydämellisesti suositella LOV!Tia jälleenmyyjänä!

 

- Hanna

 Helmineuleen neuleohjeet puikoille ja neulekoneelle LOV!Tilta Helmineuleen neuleohjeet puikoille ja neulekoneelle LOV!Tilta

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua