Pauliina on kädentaitaja jo kolmannessa sukupolvessa

Heippa! Olen Pauliina ja olen myös tekevät kädet Ikiomien korujen takana. Minulta kysyttiin haluanko olla mukana LOV!T käsityöverkkokaupan ajavaisissa ja eihän tästä voi kieltäytyä, sillä ajatus on kerrassaan mahtava! Upeaa, että LOV!T haluaa tukea käsityöharrastajia ja mahdollistaa heille myös yhden kanavan käsitöidensä myymiselle. 

Olen Pohjois-Suomesta ja Lapista seilannut itseni lopulta etelään Tampereelle ja tänne olisi ajatus nyt myös jäädä! Ammatiltani olen puheterapeutti, mutta ammattiminän ulkopuolella henkeen ja vereen käsityöihminen. Ja vaimo. Sekä äiti ja etenkin äiti. Ajattelisin minun unelma-ammatin (toisaalta olen kyllä vallan tyytyväinen nykyiseen ammattiini) olevan jotain käsillä tekemistä, mutta lopulta palaan aina siihen, että se on ollut mukava pitää erillään työstä. 

Käsillä tekeminen on varmaan peruja jo oman mummin ja äidin kasityöharrastelusta, jotka ihan ensiksikin opettivat minut kutomaan. Nykyisin pyrin ajan puitteissa tekemään itse sen minkä osaan ennen kuin lähden hankkimaan sitä kaupasta. Kudon, ompelen, huovutan, virkkaan, kirjon, maalaan ja värkkään ja väkerrän. Ja nyt, no nyt päästään koruihin! Joskus muinoin askartelin niitä nahasta ja lopulta päädyin polymeerimassaan vain testimielessä. No sillä tiellä ollaan edelleen. Tein erän jos toisenkin ja ainakin haluaisin nähdä tämän niin, että myös opin ja kehityin.

Polymeerimassa on siitä vallan mainio materiaali, että se on todella kevyttä ja siitä voi muovailla mitä vain muotoja ja värejä. Enimmäkseen teen korvakoruja, mutta joskus väliin myös pinnejä tai kaulakoruja. Lopulta sain paljon kehotuksia (mm. omalta isältä joka intoutui tähän minun puolesta melkein yhtä paljon ku minä itse), että niitä pitäs alkaa tekemään muillekkin. Näimpä Ikioma sai alkunsa ja nyt minä sitten teen koruja teille muillekkin! Haluaisin sanoa, että keksin nimen itse, mutta tämä oli mieheni ajatus. Ja hyvä sellainen, koska koruja on usein uniikkikappalein vain yhdet tai muutamia ja näimpä niistä tulee myös kaikille ikiomia, joita epätodennäköisesti löytyy muilta. Minulta harvemmin löytyy kovinkaan räikeitä värejä ja silmäni ovat aika arat särkemään riiteleviä väriyhdistelmiä. Mutta kaikkien ruskean eri sävyjen lisäksi myös värejä löytyy!

Jos Ikiomien tulevaisuutta mietitään, niin haaveenani on ollut oma laaserleikkuri, jolla voisin toteuttaa korut puuvanerista. Ajattelisin puisten korujen olevan mm. käytössä kestävämpiä sekä muutoinkin näin syrjäisen metsän asukkina puu tuntuisi minulle luontevalta materiaalilta. Tämä on kuitenkin jäänyt ajatuksen tasolla vielä kypsymään, joten katsellaan mihin nämä korut tästä vielä kehittyvät! Tältä erää koruja tulee sitä mukaan, kun perhe- ja työarki antavat myöten. Minulle voi esittää toiveita tai tilailla jo valmiita. Aina voi ottaa yhteyttä ja kysyä tai toivoa!

Tällä hetkellä minut löytää Instagramista nimellä @pauliinaki.ikioma. Tervetuloa sinne tekemään silmäys, mikäli polymeerimassasta valmistetut korvakorut kiinnostaa! Toivottavasti pidät! :)  

Terkuin Pauliina

 

Päivitetty 16.7.2021
Pauliinan ja Ikiomien myyntikausi LOV!Tilla on päättynyt! Seuraillaksesi Pauliinan menoa ja menestystä, ota @pauliinaki.ikioma seurantaan IG:ssä!
Ikiomat on polymeerimassasta valmistettuja korvakoruja. Lovitkauppa.
Katsoithan jo postauksen Alisasta, joka valmistaa korunsa virkkaamalla?

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua