Milla on palkittu askarteluguru, jonka tekemisessä näkyy leikkisä huumori sekä 80- ja 90-lukujen herkullisimmat värit

Olen Milla Karusto, käsityö- ja askarteluguru: anna mulle mitä tahansa materiaalia, niin osaan tehdä siitä jotain ihanaa!

Alun perin olen kotoisin aurinkoiselta Tampereelta, jossa kävin kuvaamataitopainotteisen peruskoulun sen tavallisen sijaan. Eli heti pienestä pitäen olen saanut opetella erilaisia tekniikoita ja yhtälailla uuden opettelu jatkuu tänäkin päivänä.

Voitin marraskuussa 2021 Vuoden Askartelija -kilpailun ja -tittelin! Voitosta poiki yhteistyö Ihana -lehden kanssa ja sittemmin askarteluohjeitani on voinutkin bongailla Ihana -lehden sivuilta.

Koulutukseltani olen mm. vaatetusalan artesaani, joskaan töitä en tämän nimikkeen alla ole päätynyt tekemään. Ajauduin kaupan alalle, jossa olen käynyt läpi lähes kaikki mahdolliset roolit, joita kuvitella saattaa. Mieli vetäisi luovemmalle alalle ja siksi olen opiskellut työn ohessa. Tällä hetkellä minulla on viimesilaukset Visual Designer -tutkinnon suorittamisesta jäljellä. Se on ollut huippukivaa ja varmasti tulee paljon hyödynnettyä näitä oppeja luovassa työssä. Seuraavaksi tähtäimessä on suorittaa WEB-suunnittelijan ja digimarkkinoinnin tutkinnot. Eiköhän sillä uusi luova ura urkene!

Up the Wazoo on ollut suunnitelmissa viimeisen vuosikymmenen ja pikkuhiljaa päivätöiden ohessa olen suunnitellut tätä matkaa ja tuotteita testaillen eri materiaaleja ja tekniikoita. Viimeiset kolmisen vuotta ovat olleet intensiivisempää tekemistä, kun hommat ns. selkiintyivät pääni sisällä. Virallisen leiman merkki sai 20.12.2022, kun vihdoin uskaltauduin ottamaan y-tunnuksen!

Nimi Up the Wazoo on suora käännös englannista tarkoittaen ”tuutintäydeltä”, joka kuvastaa tuotteitani täydellisesti: mitään ei voi koskaan olla liikaa (vastuullisuutta toki unohtamatta).

Tuotteissa yhdistyy leikkisä huumori, 80- ja 90-lukujen parhaat palat sekä herkulliset värit. Valikoiman tuotteet ovat uniikkeja, alusta loppuun itsevalmistamiani puettavia taideteoksia. Luvassa kaikkea ylellisen kimaltavaa, värikylläistä ja ennen kaikkea hauskaa päällepantavaa asusteista vaatteisiin!

Materiaaleina koruissa käytän mm. Cruelty Free -leiman ansainnutta ArtResin hartsia, joka ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä sitä ole testattu eläinkokein. Tämä on minulle erityisen tärkeä asia, josta en tingi. Kaikki metalliosat ovat ihoystävällistä kirurginterästä.

Vaatetuspuolen materiaalit ovat vaihtelevissa määrin joko kirpputorilöytöjä tai kaupasta ostettua. Valmiiksi suunniteltuna myös omia kangasprinttejä, joita nähdään tulevaisuudessa ainakin pienissä erissä vaatteita.

Haaveenani olisi tehdä tästä vielä hurjan pienestä yrityksestä päivätyö. Aika näyttää!

Jos voittaisin lotossa, olisi valinta helppo: keskittyisin tähän iloa tuovaan tekemiseen ja nauttisin elämästä Kaakkois-Aasian auringon alla.

Tutustu valikoimaan!

Sometilit:

Up The Wazoo Instagramissa

Up The Wazoo Facebookissa

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua