Erilaisten tekniikoiden ja materiaalien yhdistäminen koukutti Lauran korumuotoilun maailmaan!

Olen Laura Peltonen, 33-vuotias, kahden pienen taaperon äiti, taideteollinen koru -ja esinemuotoilija sekä ohjaustoiminnan artenomi. Käsillätekeminen, piirtäminen, maalaaminen ja askartelu ovat jo pienestä pitäen olleet minulle mieleinen ja luonteva tapa ilmaista itseäni.

 Laura on perustanut ´Joy of colors´ korumalliston juhlimaan värien iloa!

Muotoilija ja kädentaitaja

 

Valmistuin Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2010 koru -ja esinemuotoilun linjalta. Sain oppia perinteisten jalometallisten korujen valmistusta, mutta totesin jo opiskeluaikana etteivät ne olleet ollenkaan minun juttuni. Vannoin ettei minusta ikinä tulisi korujen tekijää.

Päädyin Muotoiluinstituutin jälkeen Hämeenlinnaan opiskelemaan ohjaustoiminnan artenomiksi, sillä halusin syventää kädentaitojen osaamistani ja valmistua ihmisläheiseen ammattiin. 

Opiskelujeni jälkeen, alkuvuosi 2016 ei kuitenkaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä liukastuin ja mursin nilkkani. Jäin moneksi kuukaudeksi sairaslomalle. Aloin kaivella kodin kaapeista kierrätysmateriaaleja ja kehitellä niistä aikani kuluksi erilaisia koruja. Näin sai alkunsa kierrätyskorujen tuotemerkki ”Kaaloolaa”, joka sai nimensä silloisesta sukunimestäni, Kalola.

Ironista onkin, että minä, joka en muotoilijana ollut innostunut korujen teosta, päädyin lopulta ohjaajaksi ”Korula”-nimiseen kädentaitopajaan Tampereen Monitoimitalolle. Sain työkseni tehdä erilaisia korumalleja. 

Korujen maailma alkoikin viedä enemmän ja enemmän mennessään ja kiinnostuin erilaisten materiaalien ja tekniikoiden yhdistelystä. Erityisesti kierrätys -ja luonnonmateriaalien käyttäminen koruissa alkoi viehättää. Haluankin osoittaa, että myös ylijääneistä ”roskista” ja hukkapaloista voi loihtia upeita koruja.

 

Uudet tuulet

 

Korujen teko on ollut minulle rakas harrastus jo kuuden vuoden ajan. Sukunimeni vaihtui naimisiin mentyäni, siksi halusin lähteä luomaan korubrändiäni puhtaalta pöydältä. Olen aina rakastanut värejä ja siitä ajatuksesta syntyi tänä vuonna ”lanseeraamani” uusi tuotemerkki: ”Joy of Colors”.  Eläkkeelle jäänyt äitini on myös luova käsityöihminen, ja yhteinen juttumme on nykyisin suunnitella ja valmistaa kierrätyskoruja yhdessä.

”Joy of Colors” juhlistaa värien iloa tällä hetkellä korujen muodossa. Mutta tulevaisuudessa nähdään mahdollisesti myös muita ”Joy of Colors”-tuotteita. Uusin intohimoni on luoda värikästä taidetta käyttämällä mehiläisvahamaalaustekniikkaa. (Encaustic Art) Pienten lasten äitinä, omille luoville harrastuksille jää harmillisen vähän aikaa. Mutta olen kuitenkin pitänyt itselleni tärkeänä voimavarana ylläpitää joitakin luovia projekteja myös hoitovapaani aikana.

 

Miksi LOV!T?

 

Törmäsin sattumalta Emilian perustamaan, käsityöläisten tuotteita myyvään, LOV!T -verkkokauppaan, ja sen täyden palvelun konsepti tuntui heti kiireiselle äidille sopivalta vaihtoehdolta. LOV!T -verkkokaupasta välittyi lämminhenkinen ja yhteisöllinen tunne. Ja minusta on hienoa, että Emilia on itsekin koruntekijä, joka tukee aidosti ja innostuneesti erilaisia kotimaisia käsityöläisiä, ja tuo heidän osaamistaan esille.

 

Tasselikorut Joy of Colors studiolta! Tilaa omasi Lovitkaupasta.Taidekoruja Joy of Colors studiolta! Tilaa omasi Lovitkaupasta.Uusiomateriaalikoruja Joy of Colors studiolta! Tilaa omasi Lovitkaupasta. 

Sometilit:

 

INSTA @joyofcolorsstudio

FACEBOOK @joyofcolorsstudio

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua