Jiabellan Johannan yrittäjähenkisyys oli selvää jo lapsena
 

Yrittäjyys ja käsityöt ovat kulkeneet Johannan mukana jo lapsuudesta asti!

 
Moikka!
Olen Johanna, Oulunsalosta kotoisin oleva sivutoiminen yrittäjä, joka asustelee nykyään Sotkamossa, Kainuussa. Koulutukseltani olen kansainväliseen yritysviestintään suuntautunut FM, pääaineena pohjoismainen filologia. Ruotsin kieli siis sujuu ja palvelen mielelläni myös på svenska!
 
Olen jo lapsesta asti ollut yrittäjähenkinen. Pienenä muistan myyneeni tienposkessa milloin mitäkin. Kouluikäisenä toimin useana vuonna Panda-myyjänä myyden WWF:n tuotteita ovelta ovelle. Panda-tuotteita myymällä sain kerättyä rahat mm. ensimmäiseen kännykkääni, Nokian 3310:n sekä hyvin taskurahaa.
 
Käsitöitä on myös tullut tehtyä pienestä asti. Suvussani on yrittäjien lisäksi paljon kädentaitajia, jota kautta olen itsekin luultavasti niitä päätynyt tekemään. Yksi muisto lapsuudesta on, kun halusimme kavereiden kanssa Cluedo-pelin ja vanhemmat eivät sitä noin vain suostuneet ostamaan. Päätimme tehdä pelin alusta asti itse ja saimme toimivan lautapelin. Nyt aikuisiällä olen Jiabellan lisäksi tehnyt vaikka mitä pienempää ja isompaa DIY-projektia. Yksi niistä on minipakettiautoni muuttaminen retkeilyautoksi.
  
Ensimmäinen oikeahko yritys oli lukion jälkeen syntynyt kynttilöitä ja saippuoita valmistava 4H-yritykseni Nadanda. Silloin piti jo miettiä vähän tuloja ja menoja sekä kirjoittaa toimintakertomuksia. Yrittäjyys vaipui yliopiston alkaessa talviunille, mutta heräsi jälleen yliopiston viimeisinä vuosina. Perustin uuden 4H-yrityksen nimeltään LahjaLähde ja myin kierrätysmateriaaleista tekemiäni lahjatavaroita kuten sytykeruusuja ja kortteja. Tein myös porkkanamarmeladia, joka oli hittituote varsinkin joulun alla. Y-tunnuksen ottaessani halusin vaihtaa nimen helpommin taivutettavaksi. Pitkän nimipohdinnan jälkeen syntyi Jiabella.
 
Saapui vuosi 2020 ja aloin miettiä uusia tuotteita, sillä myyjäisiä ja tapahtumia oli hyvin vähän ja tykätyimmän tuotteeni porkkanamarmeladin markkinointi perustui erikoisuudestaan johtuen siihen, että sitä sai maistaa ennen ostopäätöstä. Piti keksiä jotain uutta. Näin syntyi ajatus tarroista ja korteista. Paperituotteisiin keskittyminen oli hyvä päätös, sillä vielä vuoden 2020 joulusesonkiaikanakaan ei porkkanamarmeladin maistatus olisi oikein onnistunut.
 
Piirrän, suunnittelen, tulostan, leikkaan ja paketoin tuotteeni itse pienessä työhuoneessa kotonani. Inspiraation tuotteisiin saan yleensä lähiympäristöstä, mutta myös lähipiiriltä tulee ideoita ja ehdotuksia. Pyrin toimimaan ekologisesti mm. kierrättämällä ja miettimällä, miten voisin tehdä asiat ympäristöystävällisemmin. Arvojani ovat lisäksi ystävällisyys ja rehellisyys.
 
Jiabella tekee tuotteita myös tilauksesta. Minulta on tilattu esim. logotarroja ja osoitetarroja. Tilaustöiden tiimoilta voi ottaa yhteyttä sähköpostilla jiabellafin(at)gmail.com.
Tarrojen ja korttien lisäksi on suunnitteilla myös muita käsityötuotteita.
 
Jiabellan juttuja voi seurata Instagramissa ja Facebookissa @jiabellafin
Nettikauppa on osoitteessa https://jiabella.mycashflow.fi/
- Johanna

OSALLISTU ARVONTAAN!

Yrittäjyyttä ja kädentaitoja juhliakseen on LOV!T ja Jiabella pistäneet pystyyn yhteistyöarvonnan! Osallistu mukaan viimeistään sunnuntaina 1.8.2021 kertomalla LOV!Tin IG:ssä, kenen yrittäjän työtä ja tuotteita sinä arvostat! Voittajalle on luvassa Jiabellan tuotesetti!

 

Jiabella on postikortteja ja tarroja valmistava pienyritysJohanna valmistaa käsin tarroja ja postikortteja Jiabella brändin alla JIabella tekee käsin bujoiluun tarkoitettuja tarroja sekä ihania postikortteja.

Muita suosittuja LOV!T Blogissa:

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua