Yhden naisen kenkätehdasta pyörittävä Jarna on kartuttanut käsityöosaamistaan 3 eri nahka-alan tutkinnolla

Jarna Sipponen on 43 vuotias Vorssalainen, jonka pitkäaikainen haave omasta yrityksestä jalkineiden sekä nahkatuotteiden valmistajana toteutui helmikuussa 2022.

JarnaS aloitti toimintansa!

Yrityksen perustamista edelsi useamman vuoden opinnot nahka-alalla.

Aluksi suoritin valjassepänopintoja Ypäjän hevosopistolla. Opinnot sisälsivät hevosvarusteiden valmistamista ja korjausta. Tämän jälkeen tie vei Hämeenlinnan Tavastialle suutarin opintoihin. Suutariksi valmistumisen jälkeen halusin vielä syventää oman alani osaamista ja suoritin niin ikään Tavastialla taideteollisuusalan ammattitutkinnon, josta valmistuin käsityöntekijäksi vuoden 2021 lopussa. 

Lempimateriaalini on nahka. Se on kestävä, tyylikäs ja arvokas. Nahan käyttömahdollisuudet ovat todella monipuoliset sekä sen työstäminen laaja-alaista. Arvostan ja kunnioitan nahkaa materiaalina sen alkuperän vuoksi.

Suutarin töissä lähimpänä sydäntäni ovat tilaustyöt, joissa asiakkaan toiveiden mukaan suunnittelen ja valmistan uniikin tai mittojen mukaan tehdyn tuotteen. Se voi olla jalkine, laukku tai jokin muu nahkatuote. Inspiroidun uusista ideoista ja haluan hyödyntää ammattiosaamistani mahdollisimman monipuolisesti.

Hevoset ovat kuuluneet elämääni lapsesta asti. Hevosen rakenteen sekä varusteiden tuntemus on tärkeä osa ammattitaitoani. Valjassepän työssä korjaan rikkoutuneita hevosvarusteita ja valmistan uusia asiakkaan toiveiden mukaan.

Tulevaisuudelta toivon, että saan tehdä näitä suutarin, valjassepän sekä käsityöntekijän töitä yrityksessäni, koska tämä on se mun juttu!

Jos voittaisin lotossa.. Hmm.. lanseeraisin kokonaisen oman jalkinemalliston, sillä se on suuri haaveeni! Kyllä mä varmasti myös rakennuttaisin unelmieni talon, matkustelisin ja ehkä panostaisin myös hevosharrastukseen. Työtäni jatkaisin täällä verstaallani lottovoitoista huolimatta, koska tämä on se mitä tykkään tehdä ja josta nautin.

LOV!T oli mahtava löytö ja juuri se mitä aloitteleva pienyrittäjä tarvitsee! Verkostoitumista muiden käsityöntekijöiden kanssa, paikkaa, jossa saada omaa tuotemerkkiä, tuotteita ja yritystä näkyville, löytää potentiaaliset asiakkaat tuotteille. LOV!T tarjoaa tätä kaikkea sekä mahdollistaa myös tuotteiden myynnin verkossa, johon ei pienen yrityksen omat voimavarat ja aika riittäisi. Odotan innolla mitä tämä yhteistyö tuo mukanaan!

Terveisin Jarna,

JarnaS - Yhden naisen kenkätehdas

Verstas: Kaukjärventie 282 30100 Forssa

Instagram: @jarnasleatherworkshop
Facebook: @JarnaS
TikTok: @onewomenshoefactory

Kauniit kotimaisena käsinvalmistetut kirjekuorilaukut nahasta. Pikkulaukku saatavana mustana tai ruskeana.Kauniit kotimaisena käsinvalmistetut avaimenperä kolikkopussit nahasta. Kolikkopussit saatavana kultaisena tai vaaleanpunaisena.Kauniit kotimaisena käsinvalmistetut kännykän suojakotelot nahasta. Kännykkäpussi saatavana mustana tai ruskeana.

www.jarnasleatherworkshop.weebly.com/

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua