Kotimaiset kuivakukkakorut syntyvät koruhartsista ja Suomen luonnon kauden antimista!

Hartsimuijja taas syntyi rakkaudesta kukkiin ja korvakoruihin!

Aloitin korujen valmistuksen vuonna 2019, kun aloin kaipaamaan kauniita korvakoruja itselleni. Minulla ei ole läpikorvan meneviä korvisreikiä, joten ainoa vaihtoehto oli klipsilliset korvakorut.

Nähdessäni myyntitapahtumassa kauniita korvakoruja, joihin oli upotettu kuivattuja luonnonkukkia, sain kipinän selvittää, miten korut on valmistettu. Näin löysin materiaalina koruhartsin.

Ensimmäiset vuodet valmistin koruja vain itselleni. Sitten lähipiiri alkoi saada koruja lahjaksi. Pikkuhiljaa kypsyi ajatus siitä, että voisin tehdä koruharrastuksestani julkista ja perustin julkisen Instagram-tilin joulukuussa 2022. Vastaanotto oli todella positiivinen yllätys ja päädyin aloittamaan sivutoimisen yritystoiminnan huhtikuussa 2023.

Hartsikorujen valmistaminen

Hartsikorut valmistetaan nestemäisestä koruhartsista, joka valetaan silikonimuottiin. Valuvaiheessa massaan voidaan upottaa kuivattuja kukkia tai muuta materiaalia. Massan värjäämiseen käytän toisinaan myös micajauheita. Hartsi kuivuu noin vuorokaudessa, jonka jälkeen osat voidaan kasata, yhdistellä ja valmistaa valmiiksi korvakoruiksi.

Korujen tekeminen on prosessi, joka alkaa kukkien keräämisellä ja kuivaamisella. On mielenkiintoista kuivattaa uusia kukkalajeja, koska aina ei ole itsestään selvää, että kukka pitää värinsä kuivuessaan tai hartsiin upottaessa.

Koruhartsin käyttö tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja usein syntyy uusia ideoita mitä voisi kokeilla. Kosta korut saavat ominaispiirteensä ja kauniit värinsä luonnosta, vaihtelee korujen värimaailma kauden mukaan. Omat suosikkini on kevään ensimmäiset lemmikit, elokuun ruiskaunokit sekä syksyn kanervat ja sammaleet!

Tervetuloa kurkkimaan työpöydälleni Instagramissa @hartsimuijja

 

Tutustu valikoimaan ja tilaa suosikkisi LOV!Tilta

 

Kotimaiset kuivakukkakorut syntyvät koruhartsista ja Suomen luonnon kauden antimista! Kotimaiset kuivakukkakorut syntyvät koruhartsista ja Suomen luonnon kauden antimista! Kotimaiset kuivakukkakorut syntyvät koruhartsista ja Suomen luonnon kauden antimista!

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua