Fesiuk Designsin nimi pitää ukrainalaissyntyisen kädentaitajan sukujuuret läsnä arjessa
Fesiukdesignsin takaa löydyn minä, Julia Fesiuk. Yrityksen nimestä voikin päätellä, että se tulee suoraan sukunimestäni, mikä taas juontaa juurensa Ukrainaan. Lapsena Ukrainasta Suomeen muuttaneena omaksuin uuden kulttuurin nopeasti, mutta halusin kuitenkin aina pitää myös synnyinmaani läsnä arjessani. Siitä syystä harvinainen Ukrainalainen sukunimeni oli luonnollinen valinta yrityksen nimeen.
 
Käsityöt ovat aina olleet minulle rakas tapa kuluttaa vapaa-aikaa, mutta korujen valmistukseen ajauduin puolivahingossa. Kaikki alkoi tarpeesta käyttää suuria ja näyttäviä korvakoruja. Ketjuliikkeet tarjosivat lukuisia huomion kiinnittäviä vaihtoehtoja, mutta usean kokeilun jälkeen tulin jatkuvasti aina siihen tulokseen, etteivät korvani kestä ketjuliikkeiden koruissa käytettäviä materiaaleja. Oli siis aika ottaa ohjat omiin käsiini.
 
Ensimmäiset tekemäni korvikset olivat helmistä ja aivan liian pienet makuuni. Kokoa ja näyttävyyttä lähdettiin hakemaan isoista tasseleista ja tupsuista. Olivathan ne kivoja, mutta värien lisäksi eroavaisuuksia ei pahemmin ollut. Sitten käsiini osuikin pala FIMO-massaa. En ollut koskaan aiemmin tehnyt tuttavuutta kyseisen massan kanssa, mutta pian massan muovaamiseen löytyikin oma ote. Massa tarjosi kaikki maailman vaihtoehdot niin väriin, muotoon, kuosiin kuin kokoonkin. Laadukkaat koruosat hankin suomalaisilta jälleenmyyjiltä. Vihdoin sain raaka-aineet luoda itselleni täydelliset näyttävät korvakorut.
 
Perinteisen käsityöyrityksen synnyintarinan mukaisesti myös omalla kohdallani Fesiukdesigns syntyi tuttavapiirin kiinnostuksesta tuotteita kohtaan. Ideoita korvakoruihin syntyi enemmän kuin ehdin niitä tekemään ja valmiit korvikset olivat ainakin omasta mielestäni upeita. Korujen teosta tulikin tärkeä tapa rentoutua ja kanavoida luovuutta. Ja kyllähän motivaatio yritystoimintaa kohtaan kasvoi sitä mukaan kun uusia koruista kiinnostuneita ilmaantui.
 
Nykypäivänä Fesiukdesignsilta löytyy verkkokauppa ja toiminta kehittyy pikkuhiljaa päivätöiden ohella. Verkkokaupan lisäksi tuotteita löytyy tietysti LOV!T:ilta, mikä onkin Fesiukdesignsin ensimmäinen jälleenmyyntipaikka. LOV!T jälleenmyyntipaikkana oli helppo päätös, sillä LOV!T kerää yhteen lukuisien käsityöyrittäjien upeita tuotteita – ja siksi myös Fesiukdesignsin piti löytyä listalta. Päätökseen vaikutti myös LOV!T:in takana oleva ihana Emilia, joka on tehnyt ensimmäisestä jälleenmyyntikokemuksesta todella mieluisan poikkeuksellisella palvelulla ja erinomaisella ammattitaidollaan.
 
Tulevaisuudessa Fesiukdesigns jatkaa kehittymistään. Muuttuvien korvakorumallistojen lisäksi tavoitteena olisi saada korvisten lisäksi myös muita asusteita Fesiukdesignsille. Käsikoruja, hiuspinnejä, kaulakoruja vai näitä kaikkia? Se selviää ainoastaan ottamalla Fesiukdesigns seurantaan Instagramissa.
 
Fesiuk Designsin rakkaudella käsintehdyt korvakorut valmistuvat korkealaatuisista materiaaleista Suomen Turussa. Korusuunnittelijana ja -taiteilijana toimii upea Julia Fesiuk.Fesiuk Designsin rakkaudella käsintehdyt korvakorut valmistuvat korkealaatuisista materiaaleista Suomen Turussa. Korusuunnittelijana ja -taiteilijana toimii upea Julia Fesiuk.Fesiuk Designsin rakkaudella käsintehdyt korvakorut valmistuvat korkealaatuisista materiaaleista Suomen Turussa. Korusuunnittelijana ja -taiteilijana toimii upea Julia Fesiuk.

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua