Christa neuloi jo ennen kuin osasi lukea - tulisiko käsitöistä ja muotoilusta leipätyö?

Moikka!

Olen Christa Eloranta, hienopuuseppäopiskelija, toiminimiyrittäjä, taiteen kandidaatti sekä baarimestari. Olen asunut Suomessa viidessä eri kunnassa, kiertänyt Australiaa vuoden, työskennellyt ravintoloissa ja tapahtumissa Kotkasta Kittilään ja nyt opiskelen itselleni neljättä tutkintoa.

Olen kiinnostunut vähän kaikesta ja varsinkin käsitöihin suhtaudun intohimoisesti. Neulomaan olen oppinut ennen kuin lukemaan ja puukkokin minulla on ollut aivan lapsesta. Ommeltua ja piirrettyä tulee säännöllisen epäsäännöllisesti. Reilu viisi vuotta sitten aloin aktiivisesti tavoittelemaan unelmaani työllistää itseni käsitöillä tai muotoilulla ja sillä tiellä olen vieläkin. Olen kiinnostunut monenlaisesta, joten tekemisen rajaaminen tai karsiminen on itselle haaste. Sisustajan tutkinnossa kiehtoi monipuolisuus ja Lapin yliopistosta sain paljon eväitä suunnitteluun. Hienopuuseppäopinnoista haluan lisää käytännön osaamista suunnittelun tueksi ja tutustua puuhun materiaalina.

Artesaaniksi opiskelun lisäksi teen käsitöitä ja toivun uupumisesta. Haaveilen myös kirjoittamisesta, matkustamisesta ja seikkaluista. Jos voittaisin lotossa, elämäni ei todennäköisesti muuttuisi paljoakaan. Päivittäisin pajaani, eikä taloudesta tarvitsisi enää stressata, mutta tälläkin hetkellä pääsen olemaan monessa mukana ja se on se mitä haluankin. Kyllästyn ihastuttavan nopeasti, joten haalimalla monipuolisesti osaamista vähän kaikesta, toivon, että saisin myös olla mukana monenlaisissa projekteissa monenlaisissa rooleissa.

Pidän siitä, että tapahtuu ja pyrin itse edesauttamaan muutosta, jos se on mahdollista ja koen sen tarpeelliseksi. Sama pätee projekteihin; innostun nopeasti ja innostuessani saan asioita aikaiseksi. En juuri malta jäädä odottelemaan.

Muotoilijana ja tekijänä saan inspiraatiota ympäristöstäni – tottakai, emmehän elä tyhjiössä. Luonto on Suomessa lähellä ja siitä on helppo ammentaa. Muutos, kontrastit ja vuodenajat kiehtovat. Aikuisiällä olen muuttanut vähintään kerran vuodessa, joten itselle myös suunnittelussa tärkeää on monipuolisuus ja käytännöllisyys. Pyrin suunnittelemaan asioita, jotka ovat itselle hyödyllisiä, jolloin uskon niiden olevan hyödyllisiä muillekin.

Juuri nyt olen saanut avattua itselleni verkkosivut ja aloitettua yhteistyön LOV!Tin kanssa. Suunnitelmissa on tuotteistaa erästä projektia ja viedä sitä eteenpäin. Kesän aikana on tarkoitus myös jatkaa mökin ikkunoiden kunnostamista ja nukkua paljon riippumatossa ulkona.

LOV!Tin kanssa yhteistyön aloittaminen on ollut luontevaa ja helppoa. Kaupan ylläpitäjä Emilia on todella helposti lähestyttävä ja arvostus käsitöitä kohtaan todella näkyy hänen tekemisessään. Yhteistyö on sujunut todella vaivattomasti. On ollut ilo päästä mukaan.

Tekemistäni pääsee seuraamaan Instagramissa @christaeloranta ja https://christaeloranta.fi löytyy lisää tietoa minusta, yhteystietoni ja oma verkkokauppani.

 

Christa Eloranta on taitava hienopuuseppä, jonka pajalla valmistuu mm. saippua-alustoja. Christa Eloranta on taitava hienopuuseppä, jonka pajalla valmistuu mm. keittiöpyyhkeitä. Christa Eloranta on taitava hienopuuseppä, jonka pajalla valmistuu mm. penaaleja, eli kynäpussyjä.

 

Christa Eloranta on lahjakas kädentaitaja, jonka tuotteista on LOV!Tilla myynnissä itse suunnitellusta kuosista valmistettuja keittiöpyyhkeitä, korvakoruja, penaaleita, saippua-alustoja sekä tarjoilulautoja.

Jätä kommentti

Huomaathan, että kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua